Supa de pui cu legume si taitei - reteta Multicooker

de T I M E A in Supe, 1 Noi 2013 | 9854 vizualizari

 

Prima reteta probata cu acest aparat a fost una simpla, o supa de pui cu legume. Timpul de pregatire e putin mai lung decat ma asteptam, in rest a iesit o supa delicioasa cu gust puternic de legume. Faptul ca totul fierbe inchis in cuva masinii e un mare plus pentru ca se pastreaza mai bine vitaminele legumelor si in final avem o supa mult mai gustoasa si mai sanatoasa. In plus, cat timp in aparat se prepara supa, pe aragaz pregatesc pot pregati in voie felul doi.
Pentru timpul de fierbere si gatire m-am inspirat din cartea de bucate foarte utila, care a venit impreuna cu aparatul Multicooker.

 

INGREDIENTE

  • 2300 ml apa
  • 100 gr carne de pui (eu am folosit piept de pui)
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei
  • 2 morcovi
  • o felie de telina
  • o gulie potrivita
  • frunze de telina
  • frunze de patrunjel
  • 1 lingurita sare de mare
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 lingurita vegeta
  • o mana de taitei
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pui cu legume si taitei - reteta Multicooker:

Punem apa si bucatelele de pui in vasul aparatului, apasam pe butonul meniu pana ajungem la pozitia fierbere, setam timpul pe 10 min si apasam butonul start.

Cand s-a terminat acest program, apasam functia Stew si setam pe 30 de minute cu capacul inchis.

In acest timp pregatim legumele adica le curatam si spalam mai intai, apoi tocam ceapa si ardeiul iar morcovii, telina si gulia le taiem rondele/felii.

Cand s-au scurs cele 30 de minute, ridicam cu grija capacul si punem in vas legumele, sarea si 1 lingurita vegeta. 

De la meniul start punem din nou pe pozitia Stew, setam sin nou pe 40 de minute. 

Dupa acest timp, verificam daca e totul fiert (la mine morcovii erau un pic cam tari si am mai pus inca 10 minute) apoi punem telina tocata, piperul si un pumn de taitei si punem pe pozitia stew inca 15 minute. 

Cand se scurge si acest timp adaugam patrunjelul tocat si daca nu servim imediat lasam aparatul pe functia Keep warm.

Pofta mare sa aveti!

Eu abia astept sa experimentez urmatoarea reteta cu noua mea 'jucarie' culinara :)

TIPS-URI

1

Trebuie avuta atentie mare cand deschidem capacul sa nu ne oparim cu aburul fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu legume si taitei - reteta Multicooker" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu julienne de legume